Pristupačnost

Font za disleksiju

Tamni prikaz

Veličina fonta

heading

Misija i vizija

Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek jasno je definirao i misiju i viziju koja će značajno pridonijeti izradi kvalitetne strategije razvoja Fakulteta za razdoblje od 2023./24. do 2027./28. akademske godine.

Misija

Misija Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek je razvijati i sustavno unaprjeđivati dinamično i multidisciplinarno nastavno i znanstveno-istraživačko okruženje. Takvo okruženje potiče razvoj postojećih i novih istraživačkih potencijala i inovacija, kritičkoga promišljanja i kreativnosti te osigurava izvrstan transfer najnovijih znanja i vještina. Fakultet osigurava obrazovanje stručnjaka iz biotehničkog znanstvenog područja, polja agronomija i kontinuiranim razvojem znanja i vještina potrebnih za cjeloživotno obrazovanje doprinosi održivom razvoju znanosti i tehnologije te služi razvoju zajednice i društva u cjelini.

Vizija

Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek kao jedna od vodećih visokoobrazovnih i istraživačkih ustanova u području biotehničkih znanosti u regiji, s jasnim i jedinstvenim znanstveno-istraživačkim potencijalom, razvit će izvrstan i kompetentan obrazovni i znanstveno-istraživački profil prepoznatljiv na međunarodnoj razini. Fakultet će nastaviti obrazovati priznate, kvalitetne i kompetitivne stručnjake te postati prepoznatljiv u biotehničkim i interdisciplinarnim znanstvenim područjima istraživanja u kojima će postići izvrsnost na međunarodnoj razini, aktivno se uključiti u europski visokoobrazovni i istraživački prostor i profilirati se kao biotehnički centar izvrsnosti za transfer inovacija, znanja i tehnologija u gospodarstvo.