Pristupačnost

Font za disleksiju

Tamni prikaz

Veličina fonta

heading

Mobilnost

Ljetna škola 2021

CEEPUS međunarodna ljetna škola: Važnost poljoprivrede u Slavoniji

 

Drugu godinu za redom, u trajanju od 5. do 9. srpnja 2021. godine, putem CEEPUS programa, organizirana je međunarodna ljetna škola pod nazivom: Važnost poljoprivrede u Slavoniji (Importance of Agriculture in Slavonia)

Fakultet je imao priliku ugostiti 16 nastavnika i studenata s tri partnerske ustanove: Sveučilišta u Rzeszowu u Poljskoj, Banatskog sveučilišta poljoprivrednih znanosti i veterinarske medicine „Kralj Mihael I“ iz Temišvara u Rumunjskoj i Sveučilišta u Čačku u Srbiji.

Sudionici su imali priliku upoznati se sa znanstvenim i stručnim radom Fakulteta te predstaviti svoje ustanove i sudjelovati na izlaganjima o važnosti poljoprivredne proizvodnje u Slavoniji. Sudionici su imali prilike obići Osatina Grupu na lokacijama u Viškovcima i Tomašancima, grad Đakovo, fakultetsko pokušalište u Mandićevcu, gdje su se upoznali s osnovnim principima vinske proizvodnje te jezero Borovik. Jedan dan je bio predviđen za obilazak Baranje, Kopačkog rita, vinske ceste, vidikovca, vinograda i vinarije Belja te Vinskog podruma u Kneževim Vinogradima.

Osim stručnih predavanja i obilazaka, sudionici su imali prilike obići i uživati u prirodnim ljepotama Slavonije i Baranje te također u vrhunskim delicijama koje se na ovim prostorima pripremaju stoljećima.