Pristupačnost

Font za disleksiju

Tamni prikaz

Veličina fonta

heading

Mobilnost

Ljetna Škola 2022

CEEPUS međunarodna ljetna škola: Tradicionalno slavonsko selo

 

Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek već treću godinu za redom organizirao je međunarodnu ljetnu školu u trajanju od 4. do 8. srpnja 2022. godine, ovaj puta pod nazivom: Tradicionalno slavonsko selo (Traditional Slavonian countryside).

Međunarodna ljetna škola organizirana je putem programa mobilnosti CEEPUS, a Fakultet je imao priliku ugostiti 10 nastavnika i studenata iz četiri partnerke ustanove: Sveučilišta prirodnih resursa i životnih znanosti iz Beča u Austriji, Sveučilišta u Ostravi u Češkoj, Banatskog sveučilišta poljoprivrednih znanosti i veterinarske medicine „Kralj Mihael I. Rumunjski“ iz Temišvara u Rumunjskoj te Sveučilišta u Kragujevcu u Srbiji.

Studenti i nastavnici imali su priliku upoznati se s radom Fakulteta i Sveučilišta, obići pokušališta i naučiti nešto o važnosti tradicionalnog slavonskog sela u poljoprivrednoj proizvodnji Slavonije. U sklopu ljetne škole, imali su priliku obići i parkove prirode Papuk i Kopački rit te se upoznati s poljoprivrednim potencijalima Baranje.