Pristupačnost

Font za disleksiju

Tamni prikaz

Veličina fonta

heading

Mobilnost

Ljetna Škola 2023

CEEPUS međunarodna ljetna škola „Pametna poljoprivreda i okoliš“

 

Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek već četvrtu godinu za redom organizirao je međunarodnu ljetnu školu u trajanju od 3. do 7. srpnja 2023. godine, ovaj puta s nešto drukčijom tematikom i nazivom: Pametna poljoprivreda i okoliš (Smart Agriculture and Environment).

Međunarodna ljetna škola organizirana je putem programa mobilnosti CEEPUS, a Fakultet je imao priliku ugostiti 13 nastavnika, doktoranada i studenata iz šest partnerskih sveučilišta i pet zemalja: Sveučilišta u Mostaru iz Bosne i Hercegovine, Sveučilišta Crne Gore iz Podgorice, Sveučilišta u Segedinu iz Mađarske, Sveučilišta svetih Ćirila i Metoda u Skoplju iz Sjeverne Makedonije i Sveučilišta u Novom Sadu iz Srbije.

Studenti i nastavnici imali su priliku upoznati se s radom Fakulteta i Sveučilišta, predstaviti svoja sveučilišta i svoje djelatnosti, sudjelovati na predavanjima i radionicama vezanim uz digitalnu poljoprivredu te sudjelovati u tematskom pub kvizu. U sklopu ljetne škole, sudionici su imali priliku i  posjetiti Park prirode Kopački rit te se upoznati s projektima očuvanja i zaštite prirode u samom Parku. Osim toga, sudionici su se upoznali i djelatnostima tvrtke Belje plus d.o.o. te posjetili vinograde, vinariju i vinski podrum, gdje su imali prilike staviti se u kratkoročnu ulogu sommeliera baranjskih vina.