Pristupačnost

Font za disleksiju

Tamni prikaz

Veličina fonta

heading

Student tutor

Student tutor

Briga za novu generaciju studenata vrlo je važna stavka unapređenja kvalitete studiranja. S tim ciljem omogućena je podrška studentima uokviru sustava student tutor. Tutori su altruistična grupa studenata koji na dobrovoljnoj bazi odvajaju dio svog slobodnog vremena kako bi novim generacijama studenata olakšali snalaženje u akademskoj zajednici. 

Svakom brucošu na početku akademske godine dodjeljuje se tutor od kojeg može dobiti sve potrebne informacije i savjete za pravi početak studentskog života (od informacija o kolegijima, bolonjskom procesu, gradskom prijevozu te sve ostale informacije o studentskom načinu života).

Osim brucoša, studente tutore dobivaju i studenti druge i treće godine projediplomskog studija, te studenti prve godine diplomskih studija.

Cilj aktivnosti je da studenti viših godina budu podrška novim kolegama u što boljoj prilagodbi  studiranju i studentskom životu. Svrha rada studenata tutora je unaprijediti komunikaciju te stvoriti povjerenje i poštivanje između studenata i djelatnika Fakulteta, kao i između samih studenata, a s ciljem poboljšanja kvalitete studiranja na Fakultetu.

Aktivnost omogućuje studentima tutorima da svojim savjetima pomognu drugima, da razviju svoje komunikacijske  i organizacijske vještine i upoznaju nove prijatelje. 

Studentima tutorima se njihova aktivnost u okviru ovog programa upisuje u dopunsku ispravu o studiranju (diploma supplement) kao izvannastavna aktivnost.