Pristupačnost

Font za disleksiju

Tamni prikaz

Veličina fonta

heading

Studentska razmjena

Svatko od vas čuo je za nekoga da je bio na studentskoj razmjeni ili Erasmusu ili planira ići na mobilnost ili kakvo putovanje tijekom studija.

Studentska razmjena ili studentska mobilnost odnosi se na studiranje ili obavljanje stručne prakse na inozemnoj instituciji nakon čega se student vraća na matičnu instituciju i dovršava upisani studij (iznimka je stručna praksa koja se može obaviti i nakon završetka studija).

Pojam razmjene ili mobilnosti može se odnositi na kratke programe razmjene (npr. razdoblje od nekoliko dana, jednog semestra ili jedne akademske godine koje se onda priznaje na matičnoj instituciji na neki od propisanih načina) ili na cjelovite studijske programe koji završavaju dodjelom diplome (eng. degree programme).

Studenti mogu ostvariti akademsku mobilnost putem različitih programa mobilnosti koje administrira Ured za međunarodnu suradnju i projekte kao što su Erasmus+CEEPUS te ostali programi studentskih razmjena i mobilnosti.

Akademska mobilnost može biti temeljena i na bilateralnim sporazumima o suradnji Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, odnosno Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek s inozemnim visokim učilištima.

Sve potrebne informacije u vezi studentske mobilnosti i razmjene možete kontaktirati Ured za međunarodnu suradnju i projekte.

Sve detalje oko studentskih razmjena i putovanja možete detaljnije naći na stranicama Međunarodne suradnje.