Pristupačnost

Font za disleksiju

Tamni prikaz

Veličina fonta

heading

Međunarodna suradnja

Ured za međunarodnu suradnju i projekte

Ured za međunarodnu suradnju i projekte pokretač je i podrška nastavnicima, istraživačima i studentima za poslove vezane uz internacionalizaciju institucije. Ured pomaže u provedbi mobilnosti, međunarodnih projekata i suradnji, međunarodnih ugovora, međunarodnoj promociji i prepoznatljivosti fakulteta. Internacionalizacija glavnih djelatnosti Fakulteta agrobiotehničkih znanosti u Osijeku strateški je cilj u narednom razdoblju. Ulažemo velike napore u međunarodnu prepoznatljivost institucije i privlačenje stranih studenata. Zahvaljujući projektu financiranom iz Europskog socijalnog fonda zajedno s Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT) razvili smo združeni diplomski studij Digital agriculture, koji se izvodi na engleskom jeziku.

Fakultet je kao sastavnica Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku aktivno uključen u Erasmus+ program mobilnosti od samih početaka, a danas aktivno sudjeluje u Erasmus+ programu kroz ključne aktivnosti 1 i 2. Mobilnosti u sklopu Erasmus+ programa provode se gotovo sa svim programskim zemljama, a Fakultet je uspostavio suradnju i mobilnosti i s nekim partnerskim zemljama Erasmus+ programa (Argentina, Armenija, Gvajana, Jordan, Mauricijus, Namibija i Rusija).

S ciljem daljnjeg osnaživanja internacionalizacije, od akademske godine 2011./2012. Fakultet se priključio CEEPUS (Central European Exchange Programme for University Studies - Srednjoeuropski program razmjene za sveučilišne studije) programu mobilnosti i tadašnjoj mreži CIII-HU-0003-07-1112 Agriculture and Environment in the 21st Century - @groen, u koju je bilo uključeno 17 fakulteta s područja središnje i jugoistočne Europe.

Fakultet nudi dolaznim Erasmus+ i CEEPUS studentima kolegije te  stručnu praksu na engleskom jeziku, čime svoju ponudu čini pristupačnom i primamljivom za strane studente željne međunarodnog iskustva i dodatnih znanja. Programi mobilnosti omogućuju poboljšanje kvalitete nastave i učenja te pripremu studenata na život i rad u globaliziranom svijetu kao ključne prednosti i razloge za nastavak procesa internacionalizacije.

Na Fakultetu se godišnje ostvari stotinjak dolaznih i odlaznih mobilnosti nastavnika, istraživača i studenata. U zadnjih nekoliko godina Fakultet je ostvario najveći broj odlaznih i dolaznih mobilnosti u programu CEEPUS, što ga je svrstalo među visokoobrazovne ustanove s najviše CEEPUS mobilnosti u Hrvatskoj.

Ured za međunarodnu suradnju i projekte pruža podršku i pri organizaciji posjeta međunarodnih delegacija, komunikaciji sa sveučilištima i institucijama unutar i izvan EU, državnim tijelima, agencijama, sudjelovanju u međunarodnim sveučilišnim smotrama i sajmovima, sudjelovanje u organizaciji konferencija, radionica, sastanaka i studijskih putovanja na međunarodnoj razini, praćenje i izvještavanje djelatnika o međunarodnim natječajima i programima, uređivanje web stranice Fakulteta vezane uz međunarodnu suradnju te ostale međunarodne poslove Fakulteta.

Obratite nam se za više informacija

 

dr. sc. Daniel Haman, voditelj ureda
e-mail: daniel.haman@fazos.hr
Telefon: +385 31 554 812

 

Gorana Rašić, mag. ing. agr., stručna suradnica
e-mail: gorana.rasic@fazos.hr
Telefon: +385 31 554 812